UTILITAR DE BUCATARIE
TENTATIVA de supa cu INTENTIE de carne si URME de zarzavat.
Se consuma trei portii pe zi..in timpul vietii.
UTILITAR DE BUCATARIE
TENTATIVA de supa cu INTENTIE de carne si URME de zarzavat.
Se consuma trei portii pe zi..in timpul vietii.
Reteta 11. ( Gutui imborcanate )
Va ofer o reteta foarte usor de inteles de dulceata de gutui :
https://vocea.biz/lifestyle/2016/sep/08/dulceata-de-gutui/
ApreciazăApreciază
Reteta 10. ().
O reteta … dulce-rau. Pofta buna AICI :
http://pofta-buna.com/reteta-de-martipan-facut-in-casa/
SI AICI :
http://www.petitchef.ro/retete/retete-cu-martipan
ApreciazăApreciază
Reteta 9.( Chec-15 linguri)
1)Produse necesare :
a)15 linguri, faina alba.
b)15 linguri, ulei.
c) unt, 100g.
d)15 linguri, zahar.
e)oua,10 buc.
f)lapte 1.5l.
g)sare, o lihgurita.
h)cacao 2x75g.
I)prune (fara samburI ) 1/2 kg.
J)stafide 100g.
2) Prepararea :
a)faina,uleiul, zaharul, ouale, laptele , se amesteca in vas pana se obtine o pasta legata.
b)se adauga untul si se amesteca pana la omogenizare.
c)se presara sarea.
d)se adauga cacaua , prunele si stafidele.
e)cuptorul se incalzeste la foc madiu (butoanele date pe flacara mica) , apoi se introduc cele doua tavi corespunzatoare cu aluat.
f)se pastreaza 20 min., si se verifica gradul de coacere cu un pai , care trebuie sa nu contina aluat.
g)se pastreaza afara , 1/2 h pt racire.
3)Consumarea :
a)se taie rondele cu 1,5 cm latime, care se aseaza pe o tava.
bse recomanda cate 2-3 rondele dupa mesele principale si se ling degetele cu pofta.
c)se inghite in gol , intre mese.
d) POFTA BUNA !!!
ApreciazăApreciază
Reteta 8. (ametitoare)
Cum e posibil sa obtii tuica de PRUNE , daca detii doar un gutui cu fructe zemoase ?!?
ApreciazăApreciază
Sylvianne, ceri o ‘reteta’ amuzanta. Voi incerca un raspuns. Gutuiul se altoieste cu crengute de prun,apoi se culeg prunele si se face tuica dupa cunoscutele metode romanesti. Asa e ?
ApreciazăApreciază
Reteta 7…
Vreau o reteta de salata de ciuperci .Cu precizarea speciei de ciuperci,timpul culesului si timpul maxim de pastrare..
Multumesc..
ApreciazăApreciază
Stie cineva o reteta de vin din mure ??
ApreciazăApreciază
Budinca de pepene umplut cu carne..
1.Ce cumparam : 1 pepene 2kg,2cepe medii,2kg carne de porc/pasare/…,3 rosii,150g orez,0.1kg malai,sare,piper.
2.Preparare :
-se face un mic capac la pepene si se scoate miezul.
-se taca carnea si se amestaca cu orez, sare,piper si se tine la foc 1/4 ore.
-se introduce amestecul in pepene plus rosii,morcovi,se inchide capacul si se tine in cuptor ,la foc mic,1/2 ore.
3.Se taie felii (discuri) si se serveste.
4.nu uitati de un pahar de vin rosu/portocaliu.
ApreciazăApreciază
pofta buna !!!
ApreciazăApreciază
Sunt pe nivele : (sus)Acasa- (categoria)- (comentariile ).
ApreciazăApreciază
„Reteta” 5.
La ce temperatura se distrug proteinele ?
ApreciazăApreciază
retetele trebuie sa fie descrise detaliat
ApreciazăApreciază
Mi-e foamee…
ApreciazăApreciază
Reteta 4.( de sarbatori….)
Parjoale din boabe de orez umplute cu masline si ciuperci..!
ApreciazăApreciază
COMENTARIUL i.
ASTEPT SA ADAUGI ALTE retete….
ApreciazăApreciază
Reteta 3.(Principiul I al organismului sanatos)
Nu manca niciodata NIMIC pe stomacul gol..!!
ApreciazăApreciază
Reteta 2. (un regim de viata sanatos):
–Masa de dimineata o eviti..
–Masa de pranz o ocolesti..
–Masa de seara o dai dusmanilor..
VEI AVEA O MINTE SANATOASA INTR-UN CORP LA FEL DE SANATOS…!
ApreciazăApreciază
Comentati retetele ..!!
ApreciazăApreciază